Herlinde Wynants

[slideshow_deploy id=’3082′]

WIE BEN IK

Dr. Wynants merkte dat mensen die chronisch ziek zijn slecht recupereren na een inspanning, een trauma of een infectie. Dit recuperatievermogen noemen we veerkracht of positieve gezondheid.

De afwezigheid van een ziekte staat niet garant voor levenskwaliteit. De levenskwaliteit van mens en dier hangt af van veerkracht. Het is deze veerkracht die ervoor zorgt dat mensen vreugdevol en met plezier leven. Dit noemt men soms ook positieve gezondheid.

De huidige interesses van Dr. Herlinde Wynants gaan uit naar de wetenschappelijke uitbouw van methoden om de menselijke veerkracht te doen verbeteren. Het Reset & Play System concept is daar het gevolg van. Dit concept wordt door haar gebruikt in haar raadplegingen en in groepstrainingen.

Vanuit deze interesse is in 2005 het boek “Waarom wil Pinokkio een jongen worden? Stress en overbelasting, mechanismen die leiden tot gezondheidsklachten, disfunctioneren en negatieve emoties.” geschreven, herwerkt in 2008. Het boek “Gezond zijn is plezant. Stap voor stap je veerkracht herwinnen.” is begin 2015 uitgebracht. Dit boek licht het begrip veerkracht theoretisch en praktisch toe.